Barion Pixel
Love Note Love Cards Love List

A Love Note története – avagy hogyan lett egy esküvői ajándékból egy közel 100.000 db ajándékkönyvet értékesítő vállalkozás

Ismerd meg hogyan vált a Love Note nemzetközi vállalkozássá, hogyan született az esküvői ajándékkeresésből egy innovatív, egyedi ajándék. 2 éves születésnapját ünnepli a Love Note, ennek alkalmával cégünk alapítóit kérdeztük a cég történetéről.

,,Hatalmas sikerélmény nálunk, ha kapunk egy kedves üzenetet, hogy mennyire meghatódott valaki egy Love Note könyvtől, hiszen ezért csináljuk az egészet.“

Interjút készítettünk a Love Note megálmodóival, Álovits Mártonnal és Pinczi Mihállyal.

Hogyan és mikor jött a Love Note ötlete?

Misi: Ketten indítottuk el a Love Note-ot Marcival, és igazából az én esküvőm miatt kezdtünk el ezzel foglalkozni. Nagyon szeretem a feleségem, viszont sokszor úgy érzem nem tudom átadni mennyire is valójában. Szerettem volna készíteni neki valami teljesen egyedit, amitől nagyon meghatódik. Tudtam, hogy Marci ebben segítségemre lehetne és akkor találtuk ki az egyedi könyv koncepcióját, amiben tényleg elmondhatom neki mennyire szeretem: felsorolhattam az apró, de annál kedvesebb emlékeinket, elmondhattam neki mit szeretek a legjobban benne. Annyira örült neki végül, hogy öröm volt nézni. Akkor elgondolkoztunk, hogy ezt a lehetőséget más számára is biztosítani kell.

Honnan jött a mottótok?

Marci: Melyikre gondolsz pontosan? „Valami különleges – valaki különlegesnek” vagy a „Meséld el a sztoritokat!” ?

Mindkettőről mesélhetsz igazából.

Marci: Haha, rendben. Igazából mindkettő magáért beszél úgy gondolom. “Valami különleges – valaki különlegesnek”: sok ismerősünktől láttuk, és az igazat megvallva mi magunk is sokszor ebbe a hibába estünk: hiába minden jószándék, még akkor is, ha nagyon szeretünk valakit – nincs jó ötlet és a végén unalmas, sablonos ajándékkal lepjük meg. Sokan nehezen tudják kimutatni amit éreznek, és nem születik mindenki ügyes kezű, kreatív embernek. Rajtuk szerettünk volna segíteni és mindezt megkönnyíteni. A “Meséld el a sztoritokat” pedig a könyv elkészítésére vonatkozik, hiszen te rakhatod össze a könyved szereplőit, választhatsz a színes borítók közül és a jelenetek (könyv oldalai) segítségével elmesélheted a kettőtök történetét. Ha akarod, egy-az-egyben felhasználod a sablonokat, ha akarod, átírhatod az egészet. Teljesen szabad kezet kapsz, elmondhatod miért szereted, hogyan találkoztatok vagy éppen miért vagy neki hálás.

És csak pároknak készítetek termékeket?

Marci: Büszkén mondhatom, hogy nem! Egy ideig valóban így volt, kezdetben a könyv karakterei, borítói és jelenetei a párokra voltak szabva, illetve bakancslistás poszterünk, a Love List is pároknak szól. Azonban csak az elindulás alatt fókuszáltunk kizárólagosan a párokra. Mi is tisztában vagyunk vele, hogy nem csak a párját szereti nagyon az ember, ugyanúgy mindent megtenne a családjáért, barátaiért. Már az elejétől fogva sokan írtak nekünk, hogy tervezzük-e bővíteni a könyvet, volt aki a legjobb barátnőjét szerette volna meglepni, volt aki az édesanyját. Mára annyi kiegészítést hozzáadtunk a könyvhöz, hogy bárkinek készíthet egyet az ember.

Csak Magyarországon vagytok jelen?

Misi: Nem, sőt nem is Magyarországon kezdtük az értékesítést, hanem Romániában. Jelenleg 6 országban vagyunk jelen. Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Magyarországon és Lengyelországban.

Mi motiválja a csapatot? Hányan dolgoznak jelenleg nálatok?

Marci: Bőven kisvállalkozás vagyunk még, ebbe a kategóriába sorolnám magunkat. Annak ellenére, hogy viszonylag kevesen vagyunk, a csapat elég nemzetközi, hisz jelenleg 6 országban vagyunk jelen. Szerencsére egy nagyon jó kis csapat jött össze nálunk, ahol mindannyian közösen dolgozunk a céljaink eléréséért. Lelkesek és motiváltak vagyunk, szeretjük amit csinálunk, ezt az egész csapat nevében őszintén merem állítani. Hatalmas löketet ad az is, hogy minden nap olvassuk a pozitív visszajelzéseket, és hogy mennyire sok embert tesznek boldoggá termékeink. Így nagyon hálássá válik a munka számunkra.

Mi volt a legnagyobb sikeretek eddig?

Misi: Nem tudnék konkrétan egyet választani, hiszen rengeteg csodálatos pillanatot osztottak már meg velünk a kedves vásárlók. Talán 2 nagyon emlékezetes eset van, ami rögtön eszembe jutott a kérdés után. Az egyik egy lánykérés volt, már a könyv szerkesztésénél kiszúrtuk, hogy itt bizony nagy dolog fog történni. A könyv átadása után (természetesen igent mondott a hölgy) velünk is megosztották a történetüket, nagyon meg voltunk hatódva. A másik ilyen talán az volt, amikor egy feleség írta nekünk, hogy a 42 éves férjét, aki általában nem mutatja ki az érzéseit túlságosan, sikerült megríkatni a könyvvel. Mindig nagyon örülünk, amikor ilyen visszajelzéseket kapunk!

Mik a céljaitok ezzel a vállalkozással?

Misi: A termékek értékesítésén kívül van egy nagyon fontos célunk, ami a szívügyünk is egyben, ez pedig javítani és erősíteni az emberi kapcsolatokat.

Ez jól hangzik valóban, de hogyan tervezitek mindezt véghez vinni?

Misi: Először is ha megnézitek termékeinket, mindegyik személyes, közös élményt ad vagy megmutatja, hogy hogy érez irántad a másik. Ez már önmagában közelebb hozza az embereket egymáshoz. Folyamatosan azon dolgozik a csapat, hogy a fizikai, megvásárolható termékek mellett is visszaadjon az embereknek, ezért rengeteg blogcikket írunk különböző témákban, amik segítenek fejleszteni a kapcsolatodat a pároddal, barátaiddal, családoddal. Vannak köztük sokkal komolyabb hangvételű, hosszabb írások is, amelyekben például párkapcsolati pszichológusok által írt anyagokat dolgozunk fel, de némelyik egyszerűbb, például ahol szezonális randitippeket osztunk meg követőinkkel.

Hogyan ünneplitek a cég születésnapját?

Marci: Cégen belül, a csapattal mindenképpen megünnepeljük a 2. születésnapunkat, hiszen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idáig eljutottunk, illetve nagyon szeretik a kollégák a közös csapatépítő eseményeket.
Látogatóink számára pedig 20% kedvezményt biztosítunk 3 napon keresztül.