🚨Már csak pár napig tudsz rendelni Anyák napjára!🌷
0 :0 :0 :0
blog

Mik azok a szeretetnyelvek?

February 21, 2024

Te tudod, hogy mi a szeretetnyelved? Hogyan fejezd ki az érzelmeidet szeretetnyelved alapján? Útmutató az érzelemkifejezés labirintusában. Mindig érdekelt, hogy mi a szeretetnyelved, de sosem merültél el jobban a témában? Akkor itt az idő! Olvasd el cikkünket és ismerd meg jobban önmagad, tudd meg mire van a legnagyobb igényed egy kapcsolatban!

Van, akinek a szeretet egy hosszú, mély beszélgetést jelent a párjával, néhány embernek azt, ha segítséget kap a házimunkába, mások pedig egy öleléssel fejezik ki érzelmeiket. Bár egy egészséges kapcsolatban a szeretet mindegyik típusa megjelenik, emberenként változik, hogy melyik az a ‘nyelv’, amire a legnagyobb szüksége van. Ezért olvasd el cikkünket és deríts ki, hogy neked mi lehet a fő szeretetnyelved! 🔎

Minőségi idő

Úgy érzed, hogy akkor virágzik leginkább a kapcsolatod, amikor 100%-ban egymásra tudtok fókuszálni a pároddal? Akkor valószínűleg a te szeretetnyelved a minőségi idő. Ez esetben nem is igazán az a fontos, hogy mit csináltok, hanem, hogy együtt csináljátok és közben 100%-ban egymásra fókuszáltok. Legyen szó akár egy vacsoráról, egy sétáról a Duna-parton vagy egy közös Cyberjumpról, számodra ezek az együtt töltött órák nyújtják a legjobb lehetőséget a szeretet kifejezésére.

Elismerő szavak

Nincs jobb, mint azt hallani, hogy a párod szavakkal fejezi ki az elismerését feléd? Ha egy ‘Nagyon csinos vagy ebben a ruhában’ vagy ‘Köszönöm, hogy vagy nekem!’ a legnagyobb boldogsággal tölt el, akkor a szeretetnyelved alapját az elismerő szavak fogják adni.

Szívességek

Jogosítványod sincs, de mész a pároddal kocsit mosni, amint lehetőséged van rá? Ha ezt ő is olyan lelkesedéssel fogadja, mint ahogyan te útnak indultál, akkor valószínű, hogy a szeretetnyelvetek a szívesség tétel lesz. Sokan félreértik ezt a szeretetnyelvet és felszínesnek tartják, pedig erről szó sincs! Ez nem a hatalmas, teátrális gesztusokról szól, hanem arról, hogy a legapróbb dolgokban is gondolsz a másikra és szeretnéd könnyebbé tenni az életét.

Testi érintés

Talán ez a szeretetnyelv szorul legkevésbé magyarázatra, de fontos, hogy tudd, hogy ez a szeretetnyelv nem csak a szexualitásról szól! Fontos neked, hogy a párod, hogy mindig fogja a kezed, amikor az utcán sétáltok, vagy gyakran halmozzon el puszikkal, csókokkal? Egy hosszú nap után semmi nem tölt fel annyi energiával, mint szerelmed ölelése vagy simogatása? Akkor nálad ez lesz a befutó szeretetnyelv! Ha a fizikai közelség adja a legnagyobb boldogságot és biztonságot Neked egy kapcsolatban, akkor a testi érintés a fő szeretetnyelved.

Ajándékozás

Sokan gondoskodással és kisebb (vagy nagyobb) meglepetésekkel fejezik ki az érzelmeiket, ebben tudják megmutatni, hogy mennyire szeretik a másikat. Akinek az ajándékozás a szeretetnyelve, annak a legnagyobb öröm ha láthatja párja meglepődöttségét és boldogságát egy nem várt ajándék átadáskor, illetve ha Ő is ilyen nem várt kedvességekben részesülhet. Ha neked is az ajándékozás a szeretetnyelved, akkor jó helyen jársz! Készíts egyedi ajándékot a párodnak, alkosd meg a ti sztoritokat a SPARKL-lel!

Reméljük cikkünkkel segítettünk egy kicsit jobban megismerni önmagad. Így már jobban megértheted, hogy mire van szükséged egy kapcsolatban, illetve, hogy mi az, amivel te a leginkább ki tudod fejezni a szeretetedet.

Tovább a SPARKL-re!