🚨Már csak pár napig tudsz rendelni Anyák napjára!🌷
0 :0 :0 :0
blog

Kreatív DIY dekorációk a téli napokra

December 12, 2023

Te is szeretsz kézműveskedni.. Ráhibáztunk? 😋 Ha úgy gondolod, hogy idén igazán ki szeretnél tenni magadért és olyan karácsonyi dekorációt szeretnél látni az otthonodban, ami egy amerikai ünnepi filmbe illene, akkor olvass tovább!

A karácsonyi dekorációkról neked is a fényáradatban úszó kertesházak és az emeletes házak ablakába felmászó mikulás-alakok jutnak eszedbe? Cikkünkben adunk pár ötletet, hogy hogyan tudod a karácsonyi dekorációkat könnyen elkészíteni úgy, hogy a kivitelezés során az élvezetes DIY hangulat se maradjon el.

1️⃣ Ho, ho, hó!

Bár már régen volt fehér karácsony, otthonodba bármikor kerülhet egy kis műhó. Legyen az vattakorongból készült girland, a mennyezetről lelógó, papírból kivágott hópelyhek vagy éppen az ablakra ragasztható matrica, a hópelyhekkel és a havat imitáló dekorációkkal nem lehet mellélőni az ünnepek alatt.

2️⃣ Fűszerkoszorú

Mindenki ismeri és imádja a karácsonyi vásárok fűszerkoszorúinak jellegzetes illatát. A fahéj, a citrusok és persze a messzebbről áradó forralt bor illata a karácsony hivatalos illata. Bár a vásárokban ezek, a valójában egyszerűen elkészíthető koszorúk magas áron vásárolhatóak meg, otthon is könnyen elkészíthetőek. Egy alap koszorúra ha különböző illatú szárított citrom és narancs karikákat, illetve fahéjat tűzdelsz fel, pár perc alatt kész is a tökéletes és az otthonod hamisítatlan és karácsony-illattal fog megtelni.

3️⃣ Karácsonyfa

Sokan az évekkel ezelőtt vásárolt és már bevált műfenyőt veszik elő a padlásról, és van aki a legközelebbi fenyővásáron szerzi be a saját karácsonyfáját. Az elmúlt évek során azonban egyre népszerűbb lett a DIY karácsonyfák készítése akár falécekből, akár más, dekorpapírból. Izgalmas és pénztárcabarát megoldás az ünnepekre még akkor is, ha végül úgy dönt a család, hogy egy igazi fenyő mellett ünnepelnének a szentestén.

4️⃣Papírházak

Ismered azokat a kis kivilágított papírházakat, amelyeket az otthonok ablakaiban lehet megcsodálni a téli séták során? Ezek elkészítése egy izgalmas projekt, hiszen a házakat nemcsak papírból, de a haladóknak hungarocelből, fából vagy más anyagból is el lehet készíteni. Ezt követően akár fényfüzért vagy LED-es világítást is tehetsz a házak mögé, ami igazán hangulatos dekoráció lesz a télre. Aztán vigyázat az anyagokat úgy kombináld, hogy a kandallón túl ne legyen másféle tűz a lakásban!

+1️⃣ Love List

Mit szólnál egy olyan kreatív bakancslista stílusú poszterhez, amely a legjobb 100 film- vagy éppen randiötletet gyűjti össze? Kiváló dekoráció, ami egyben egy interaktív és kapcsolaterősítő funkcióval is bír.

Reméljük cikkünkben találtál olyan dekoráció ötletet, ami megfogott és élvezettel fogod megkreálni az ünnepek előtt! Hiszen a dekoráció nemcsak esztétikailag fontos, de micsoda élvezet, ha az elkészítése is boldogsággal tölt el. Ha pedig érdekel Love List poszterünk, akkor kattints a lent található linkre! Love List