Ingyenes Párkapcsolati kihívás termék minden megrendeléshez!
0 :0 :0 :0
blog

Egyedi mesék: a szórakoztató tanulás művészete

May 9, 2024

A gyermekmesék az apró elmék fejlődésének kincsestárai. Ezek a varázslatos történetek nem csupán szórakoztatnak, hanem észrevétlenül formálják is a gyermekeket, segítve kognitív-, érzelmi- és szociális képességeik fejlődését.

A történetmesélés előnyeit végtelenségig lehetne sorolni, de mit szólnál ha azt mondanánk, hogy van a mesekönyveknek egy olyan verziója, ami még a szokásosnál is több pozitívummal bír? Bizony! Mutatjuk is! 🤗

Képzelj el egy olyan mesevilágot, amit te alkothatsz meg, kimondottan a gyermeked igényei alapján! A Tiny Tales mesekönyvei 100%-ban a te gyermekedre fókuszálnak, hiszen a történetalkotás legfontosabb mozzanatainak irányítása már a kezdetektől a te kezedben van.

A Tiny Tales segítségével Te is részese lehetsz ennek a különleges élménynek! A Tiny Tales mesekönyv testre szabható tanulságai olyan érzéseket és tapasztalatokat céloznak meg, amelyek elősegítik a gyermeked fejlődését. A történethez hozzáadhatsz egy speciális tanulságot, amit meg szeretnél tanítani gyermekednek.

Kiválaszthatod a csemetédhez legjobban illő történetet, a főszereplőt teljesen gyermeked képére alakíthatod, sőt még azt is te döntheted el, hogy mivel bővüljön a cselekmény szála: milyen tanulságot tartalmazzon a mese. Egyszerre érdekes és csodálatos élmény ez egyben, hiszen te is részese lehetsz annak a mesének a készítésének, amit később gyermekeddel közösen fogtok majd lapozgatni .

A személyre szabható mesekönyvek által egy olyan világba kalauzolhatod el gyermeked, ahol ő maga a főhős. Az ilyen történetek nem csak olvasnivalók, hanem a gyermekek képzeletének játszóterei is egyben!

Az egyedi mesekönyvek egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszik a gyermeked számára, hogy a történet részévé váljon. A hagyományos mesekönyvek általában a nagyközönségnek szólnak, így nem minden csöppség tud azonosulni a karakterekkel, vagy a mesében felmerülő helyzetekkel. Ezzel ellentétben az egyedi mesekönyvek lehetőséget adnak arra, hogy a gyermekek átéljék az egész történetet. Ezáltal fokozódik az olvasási élmény és a kötődés a mesékhez, ami segíthet az olvasási szokások kialakításában és megerősítésében.

Ezeknek a meséknek szociális szempontból is kiemelkedő értéke van. Gyermeked a történetben ismerősökkel és új szereplőkkel is találkozik, ezáltal pedig mintát kap a társas interakciók gyakorlásából. Az érzelmek világában is fontos szerepet játszanak a mesék: biztonságot nyújtanak, illetve segítenek megérteni és feldolgozni az érzelmeket. A mesék személyre szabott jellege erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot , ráadásul mindeközben még a kicsi szókincse is bővül! Egy névre szóló mese tehát nem csupán egy emlékezetes ajándék, hanem fejlődési eszköz is egyben.

Alkoss egy olyan nem mindennapi mesét, amelyben gyermeked lehet a főszereplő!

Tovább a Tiny Tales mesekönyvre!