Barion Pixel
Love Note Love Cards Love List

A szülőköszöntő ajándék hagyománya

Az esküvők régi hagyománya, hogy az ifjú pár ajándék formájában fejezi ki a köszönetét és háláját mind az egész vendégség, de főként az életükben legmeghatározóbb emberek, szüleik felé. Cikkünkben végigvezetünk a szülőköszöntő ajándék hagyományán és adunk pár tippet ajándékötletekre is.

Az esküvő mindenki számára egy meghatározó életesemény. Az viszont, hogy mennyire tartjuk magunkat a klasszikus ceremóniához vagy mennyire szabjuk egyedivé az eseményt, nagyon változó. Van, aki csokrot dob, van, aki piros menyecske ruhát választ és vannak, akiknél az esküvő napján mindig van valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék. Azonban bárhogyan is változnak a hagyományok, az ifjú pár szüleinek, valamint a vendégségnek a köszöntése, ajándékozása ritkán marad el. Cikkünkben végigvezetünk a köszöntő és a szülőköszöntő ajándék hagyományán, kitérve azok eredetére, a hagyományos meglepetésekre, valamint személyes, egyedi ajándékötletekre is!

Esküvői köszöntőajándékok

A vendégség számára szóló köszöntőajándék célja, hogy kifejezze az örömöt, szeretetet, amit az ifjú pár érez a Nagy Napon a barátaik, rokonaik támogatásával kapcsolatban. A hagyományos köszöntőajándékok általában csokoládék voltak, amik a keserűséget elnyomó édességet szimbolizálták a kezdődő házasságban, de manapság már ajándékok széles skálájáról válogathat a házasodni készülő pár.

Lássuk, hogy mi is pontosan a szülőköszöntő ajándék!

Az esküvők során mindenkiben rengeteg érzelem kavarog. A szeretet és hála kifejezése ezért kiemelt fontosságú ezen a napon az ifjú pár számára. A szülők a kezdetektől fogva nevelték, támogatták és segítették őket az úton, ami egészen a Nagy Napig vezetett. A polgári esküvőkön ezért általában elérkezik az a pont, ahol a menyasszony és a vőlegény a szüleihez fordul és kifejezi szeretetét egy kedves és szívhez szóló ajándék formájában.

Hagyományos szülőköszöntő ajándékok

Hogy mit is szokás adni szülőköszöntő ajándékként? Az édesanyákat többnyire különleges ékszerekkel, fakanállal, receptkönyvekkel lepik meg a hagyomány szerint. Az édesapáknak pedig általában egy különleges bort, egyedi kalapácsot, vagy éppen egy mandzsettagombot szokás ajándékozni. Bár a tradicionális ajándékokkal nehéz félrelőni, a Nagy Napon egyre többen szeretnének inkább valami személyesebb, kreatívabb ajándékokat adni, főleg, amikor a számukra közeli és fontos emberekről van szó.

Egyedi, szívhez szóló ajándékötletek

Milyen ajándék fejezi ki igazán a házasodók háláját a szüleik felé? Az a legjobb ha a szülőköszöntő ajándék nem egy készen vásárolt ajándékcsomag, hanem valami egyedi és személyes, ami a szülők számára is különleges és emlékezetes. Jó ötlet például a közös élményeket összegyűjteni egy emlékdoboz vagy könyv formájában.

Tehát, ha neked is fontos, hogy kifejezd a háládat szüleid felé, érdemes egy egyedi, szívhez szóló ajándékot választani szülőköszöntő ajándékként.

Ha olyan meglepetést keresel, ami kicsit rendhagyó, akkor válaszd az igazán egyedi és szívhez szóló Love Note könyvet! Pár perc alatt teljesen személyre szabhatod, és így igazán különleges módon mondhatod el anyukádnak vagy apukádnak, hogy mennyire értékeled Őt.